Scroll Top

PEDODONȚIE

Ce înseamnă pedodonţia?

Când vine vorba de îngrijirea zâmbetului copilului dumneavoastră, aveţi nevoie de un medic care înţelege nevoile pacientului tânăr.

Tratamentele dinţilor copiilor sunt importante deoarece orice pierdere a dinţilor de lapte (temporari) provoacă diverse complicaţii de erupţie a celor definitivi, având efecte negative în viaţa adultă.

Dinţii de lapte au un rol esenţial în dezvoltarea fonetică, facială şi permit desăvârşirea normală a procesului de masticaţie.

Alimentaţia nesănătoasă şi o igienă precară pot afecta ireversibil dentiţia de lapte şi implicit dentiţia definitivă.

Problemele dentare ale copiilor pot fi rezolvate in clinica noastra intr-o maniera placuta , atat pentru copii cat si pentru parintii acestora.
Copiii fac cunostinta cu unitul stomatologic, ca fiind liftul din cabinet, iar aspiratorul este “Setila”, nu un aparat zgomotos.
Totul este explicat pe intelesul celor mici, astfel incat teama lor dispare si vizita la stomatolog devine o placere.
Manopere efectuate:

  • obturatii (plombe) la nivelul dintilor temporari;
  • obturatii/sigilari la nivelul dintilor permanenti;
  • fluorizari;
  • periaj dentar profesional;
  • extractii dentare;
  • obturatii endodontice ale dintilor temporari;
  • tratamentul urgentelor dentare ( abces dentar, traumatism ).
Când apar dinții de lapte la copil și cum se îngrijesc?

Dinții de lapte erup în jurul vârstei de 6 luni. De la caz la caz, perioada de erupție se poate decala, în sensul că dinții pot erupe mai devreme sau mai târziu de 6 luni. În cazul în care până la vârsta de un an copilul nu are niciun dinte erupt, este necesară o vizită la medicul pedodont pentru un control stomatologic.

Cavitatea bucală a sugarului trebuie să fie curățată încă dinaintea erupției dinților. Se curăță atât limba cât și gingia cu un tifon steril de două ori pe zi sau chiar după fiecare masă pentru a-i menține micuțului cavitatea orală curată și pentru a-l obișnui pe acesta cu această rutină. După erupția primului dinte și acesta trebuie curățat, de această dată putând fi folosită și o periuță dentară specială foarte moale. Pentru a-i putea peria dinții micuțului, acesta trebuie să fie întins în pat. Pentru periaj nu se folosește pasta de dinți la copiii foarte mici, iar la cei mai mari, dar cu vârste până în 6 ani nu se folosește pasta de dinți cu fluor.

Când se pot curăța dinții pentru a preveni caria dentară?

Părinții trebuie să fie conștienți de faptul că dinții copiilor lor sunt predispuși la carii încă din momentul apariției în cavitatea orală. Drept urmare, metodele de prevenire a cariei pot fi utilizate curând după erupția dinților de lapte. Din momentul în care dinții emerg, se poate începe periajul și este important ca acesta să fie făcut înainte de culcare. Un alt lucru important de știut este că un copil nu trebuie să adoarmă niciodată cu biberonul în gură, cu excepția situațiilor când acesta conține apă. Un biberon ce conține lapte, formulă sau suc de fructe afectează dinții micuților și îi predispune la carie, în special dintii frontali (cei care au contact cu biberonul).

Cum se poate controla durerea DIN TIMPUL ERUPŢIEI DENTARE?

Copii devin anxioşi când au dureri date mai ales de erupția dinților. O modalitate de control al acestora este distragerea atenției micuților, ocuparea lor cu diverse activități și prin mestecarea unor inele speciale pentru calmarea durerilor. În acelaşi timp pot fi folosite gelurile anestezice speciale, însoţite de masaje în zonele inflamate. În timpul erupţiei poate apărea şi febra.

Cum se pregătește un copil pentru vizita la stomatolog?

Copilul trebuie să fie înștiințat că o să meargă la medicul stomatolog care o să îi vindece dințișorii. O metodă de relaxare a acestuia este prin citirea unei cărți amuzante cu tema vizita la stomatolog. Copilul este foarte curios așa că trebuie să i se povestească despre echipa medic-asistentă și despre funcția acestora în cabinet. Niciodată nu se sperie copilul că va fi dus la medic să i se facă injecție pentru că nu a fost cuminte sau să i se spună că va fi dus la medicul stomatolog drept pedeapsă pentru că nu s-a spălat pe dinți. Aceste afirmații sperie copilul și acesta devine necooperant. Întotdeauna trebuie să se vorbească pozitiv depre medicul stomatolog și să se planifice dinainte vizitele la cabinet pentru controlul periodic.

PEDODONTIE

Coafaj indirect (sedinta) 115 Ron
Coafaj direct 110 Ron
Aplicatii locale cu fluor (sedinta) 165 Ron
Sigilare dinti permanenti 145 Ron
Obturatie dinte temporar 110 Ron
Periaj profesional 135 Ron
Mentinator spatiu 250 Ron
Pansament devitalizant 85 Ron
Irigatii endodontice 70 Ron
DRENAJ DINTE TEMPORAR 100 Ron
Privacy preferences
The Privacy Policy of www.mmdentalteam.com, undertakes not to transmit the personal data of site users to third parties and to use them only for the purpose of establishing contact with its patients.Our site will retain personal data and will use them for the purpose of informing users about online appointments made on the site www.mmdentalteam.com and sending email reminders for appointments.