ORTODONȚIE

Aparat dentar Constanta

Ce este OrtodonȚia?

Ortodonția este ştiinţa care se ocupă cu studiul modificărilor la nivel scheletal în perioada de creştere dar și ulterior în  viața adultă.

Modificările scheletale aduc implicit modificări şi la nivel dentar. Modificările de creştere scheletală se pot influenţa şi îmbunătăţi în perioada preadolescentă şi în prima parte a adolescenţei, ulterior după finalizarea creşterii se pot aduce îmbunătăţiri numai la nivel dentar. Problemele legate de aliniament, de malpoziţii, înghesuiri şi spaţieri dentare se pot trata în orice stadiu al evoluţiei, inclusiv celei adulte.

Prima vizită a unui pacient se face în scop de diagnosticare şi totodată de prevenţie în jurul vârstei de 7- 8 ani . O problemă des întâlnită la copii este lipsă de spaţiu pe arcadă, pentru erupţia dinţilor fie din cauza dimensiunii mari a dinţilor, datorată diferiţilor factori de mediu cum ar fi o respiraţie viciată sau obiceiuri de sugere a degetului etc,fie din cauză genetică.

Ce este un aparat dentar?

Aparatul dentar este un dispozitiv medical utilizat pentru a corecta o varietate de probleme dentare. Acesta este format din elemente precum arcuri, brațe și bracket-uri, care sunt fixate pe dinți. Aparatul dentar este folosit pentru a corecta probleme dentare cum ar fi dinții suprapuși, dinții dislocați sau spațiile dintre dinți. Acesta poate fi folosit de persoane de toate vârstele, de la copii la adulți.

Modificările scheletale aduc implicit modificări şi la nivel dentar. Modificările de creştere scheletală se pot influenţa şi îmbunătăţi în perioada preadolescentă şi în prima parte a adolescenţei, ulterior după finalizarea creşterii se pot aduce îmbunătăţiri numai la nivel dentar. Problemele legate de aliniament, de malpoziţii, înghesuiri şi spaţieri dentare se pot trata în orice stadiu al evoluţiei, inclusiv celei adulte.

Tipuri de aparate dentare

Există două tipuri principale de aparate dentare: fixe și mobile. Aparatele dentare fixe sunt cele mai comune și sunt, de obicei, formate din bracket-uri și brațe fixate pe dinți cu ajutorul unui adeziv special. Odată instalate, acestea nu pot fi îndepărtate decât de către un ortodont. Aparatele dentare mobile sunt formate dintr-un dispozitiv de plastic care se potrivește în gura pacientului și poate fi îndepărtat și pus înapoi de către acesta.

Aparatele dentare metalice sunt cele mai comune și sunt formate din bracket-uri și brațe de metal. Acestea sunt, de obicei, cele mai vizibile și cele mai ieftine. În ultimii ani, au devenit din ce în ce mai populare aparatul dentar ceramic, care este mai puțin vizibil și poate fi mai confortabil decât aparatul dentar metalic. De asemenea, există și aparate dentare linguali, care sunt montate pe partea din spate a dinților și sunt invizibile din punct de vedere estetic.

Etapele tratamentului ortodontic

Tratamentul ortodontic se poate realiza la orice vârstă.

Etapizarea tratamentului:

  • o consultaţie iniţială presupune o serie de radiografii pentru a stabili cauza problemei disfuncţionale;
  • consultaţia secundară care relevă planul de tratament şi alegerea tipului de aparat potrivit pentru dizarmonia  pacientului;
  • etapa finală o constituie aplicarea aparatului.
Tipuri de aparate ortodontice:
  • aparate ortodontice fixe metalice;
  • aparate ortodontice fixe fizionomice ( safir );
  • aparate ortodontice mobile;
  • Clear Aligner (gutiere invizibile);
  • gutiere de contentie ( utilizate la finalul tratamentului ortodontic, in scopul mentinerii pozitie dintilor);
  • gutiere in tratamentul bruxismului.

Costul aparatului dentar în Constanța poate varia în funcție de tipul de aparat dentar și de gravitatea problemei dentare. Aparatele dentare mobile sunt, de obicei, mai ieftine decât cele fixe, iar aparatul dentar ceramic poate fi mai scump decât cel metalic. Costul aparatului dentar poate fi influențat și de durata tratamentului și de numărul de vizite necesare la medicul ortodont. Atunci când căutați un medic ortodont în Constanța, este important să luați în considerare experiența și calificările acestuia.

ORTODONTIE

 

MODEL STUDIU135 RON
Aparat dentar fix (metalic) pe arcada690 EURO
Aparat dentar fix (ceramic/safir) pe arcada840 EURO
Aparat dentar transparent (gutiera) CLEAR ALIGNER2895 EURO
Aparat dentar mobil (pe arcada)1080 RON
Activator (Manobloc)1500 RON
Mentinator spatiu250 RON
Butoni inaltare ocluze (1 buc)75 RON
Butoni lingual (1 buc)95 RON
Disjunctor1650 RON
Gutiere contentie (o arcada)320 RON
Bracket metallic50 RON
Brachet safir80 RON
Tub metalic120 RON
Arc metallic85 RON
Arc fizionomic110 RON
Reparatie aparat orto mobil250 RON
Simulare aligner300 EURO
Arc palatinal400 RON
Arc distilizare35 RON
Cost maxim al consulatiei lunare Ortodontie300 RON
Sarma ligaturate50 RON
Privacy preferences
The Privacy Policy of www.mmdentalteam.com, undertakes not to transmit the personal data of site users to third parties and to use them only for the purpose of establishing contact with its patients.Our site will retain personal data and will use them for the purpose of informing users about online appointments made on the site www.mmdentalteam.com and sending email reminders for appointments.